l

Een hart van vuur voor ijzer

Smederij Antonio is een ambachtelijke smederij die opgericht werd in 1998.

Terwijl de smederij oorspronkelijk gegroeid is uit de hoefsmederij, zijn de activiteiten in de loop der jaren volledig geëvolueerd naar ambachtelijk smeedwerk. Nu legt Antonio zich hoofdzakelijk toe op ambachtelijk smeedwerk, interieurdecoratie, bouwbeslag, maat- en restauratiewerk, ...

In Smederij Antonio gaat men nog steeds te werk als pakweg 100 jaar geleden. Hier betekent "ambachtelijk" dan ook de letterlijke betekenis van het woord: "stuk voor stuk creëren en met de hand produceren". Hier wordt het ijzer nog gesmeed, terwijl het heet is!

Wij buigen ons graag over kleine projecten zoals trapleuningen, raambeveiligingen, hekjes, piédestal ... , maar u kan bij ons ook terecht voor grotere projecten (serres, kasteelhekkens, enz.), daar getuige onze realisatiepagina van. Wij restaureren - met geduld en respect voor het originele - en we realiseren nieuwe ontwerpen. Die ontwerpen komen soms van de klant zelf, of van een tussenpersoon (architecten, aannemers, ...), maar kunnen ook van onszelf komen. Dan tekenen wij in samenspraak met de klant een ontwerp uit en geven wij het vorm.

Neem gerust een kijkje op de realisatiepagina, of breng vrijblijvend een bezoek aan ons atelier!"Smeden is ... een ambacht."